Descoperă Viatris

Mylan face parte acum din Viatris, o companie farmaceutică globală, al cărei angajament este să sprijine oamenii în a trăi mai sănătos în fiecare etapă a vieții lor.

Deși acest site Mylan rămâne activ deocamdată, vă încurajăm să vizitați site-ul Viatris pentru a afla mai multe despre angajamentul nostru de a crește accesul la medicamente de calitate pentru pacienți acolo unde au nevoie, atunci când au nevoie.

RO
 
RO

Mylan în lume

Închidere

Selectaţi unul dintre site-urile noastre web din lista de mai jos.

 1. Africa

  1. Africa de Sud
   1. English
 2. America

  1. Brazilia
   1. Português brasileiro
  2. Canada
   1. English
   2. Français
  3. Statele Unite ale Americii
   1. English
 3. Asia

  1. India
   1. English
  2. Japonia
   1. 日本語
 4. Europa

  1. Austria
   1. Deutsch
  2. Belgia
   1. Français
   2. Nederlands
  3. Bulgaria
   1. България
  4. Danemarca
   1. Dansk
  5. Elveţia
   1. Deutsch
   2. English
  6. Finlanda
   1. Suomi
  7. Franţa
   1. Français
  8. Germania
   1. Deutsch
  9. Grecia
   1. Ελληνικά
  10. Irlanda
   1. English
  11. Italia
   1. Italiano
  12. Marea Britanie
   1. English
  13. Norvegia
   1. Norsk
  14. Olanda
   1. Nederlands
  15. Polonia
   1. Polski
  16. Portugalia
   1. Português
  17. Republica Cehă
   1. Čeština
  18. România
   1. Romanian
  19. Serbia
   1. Serbian Latin
  20. Slovacia
   1. Slovenský
  21. Slovenia
   1. Slovenian
  22. Spania
   1. Español
  23. Suedia
   1. Svensk
  24. Ungaria
   1. Magyar
 5. Pacific

  1. Australia
   1. English
  2. Noua Zeelandă
   1. English

De asemenea, compania Mylan este mândră că desfăşoară activităţi în aceste locaţii.

 1. Maroc
 2. Taiwan
 1. Singapore
Dec 12, 2018

Jumătate dintre români se declară pro-vaccinare antigripală, dar cei mai mulți aleg să nu se vaccineze din lipsă de informații, potrivit unei cercetări asupra fenomenului gripei


- 52% dintre români se declară pro-vaccinare, însă aproape 60% nu s-au vaccinat niciodată anti-gripă
- Aproape jumătate (45%) dintre români consideră că nu există suficiente campanii de informare referitor la gripă 
- Vedeți sumarul rezultatelor chestionarului aici

București, 11 decembrie 2018 –  Studiul "Părerea românilor despre vaccinarea împotriva gripei"[1], realizat de firma de cercetare iVOX pentru Mylan România la finalul anului trecut, arată că populația nu ia în serios această afecțiune, cu toate că, în România, în sezonul rece 2017 – 2018 s-au înregistrat 129 de decese din cauza gripei şi peste 1.700 de îmbolnăviri[2].

Potrivit studiului, 52% dintre români se declară pro-vaccinare, însă aproape 60% nu s-au vaccinat deloc anti-gripă. Cel mai des invocat motiv este convingerea că nu este necesar: 39%. Pe de altă parte, peste 50% dintre respondenți au avut gripă cel puțin o dată pe an în ultimii cinci ani, dar 47% dintre cei afectați de această boală nu au apelat la consult medical.

NEVOIE MAI MARE DE INFORMARE

Răspunsurile la chestionar atrag atenția asupra nevoii continue și susținute de informare cu privire la vaccinarea împotriva gripei: aproximativ jumătate (45%) dintre participanții la studiu consideră că ar fi necesare mai multe campanii de informare. Aproape 5% dintre repondenți au spus că nu știau că există vaccinuri împotriva gripei.

“Oricât de afectați ar fi românii de gripă, ei refuză să o ia în serios, deși numărul cazurilor și deceselor înregistrate este în creștere de la an la an și această informație este disponibilă publicului. Din acest motiv, Mylan și-a asumat un angajament ferm, împreună cu parteneri locali, în două direcții: creșterea gradului de informare a publicului despre impactul gripei și oferirea celor mai eficiente mijloace de prevenție, ca parte a responsabilității pe care o vedem în poziția noastră de producător de vaccinuri”, a spus Adrian Grecu, directorul general al Mylan în România și Head of South East Europe în cadrul companiei.

CE FAC ROMÂNII PENTRU A PREVENI GRIPA

Printre principalele concluzii ale studiului se numără aceea că românii nu trec la acțiune pentru a combate gripa. Recurg doar câteodată la forma informare specializată: 7 din 10 români obțin informații despre gripă de la cadre medicale, dar, în același timp, 6 din 10 preferă să caute online informațiile pe care le consideră necesare. De asemenea, foarte puțini români se vaccinează.

Ca modalități de reducere a riscului de gripă, românii preferă aerisirea zilnică a locuinței în fiecare zi (58,61%), utilizarea batistelor de unică folosință urmată de aruncarea lor (54,58%) și spălatul pe mâini (50,62%). Asta cu toate că prevenirea prin vaccinare este recomandată atât de Organizația Mondială a Sănătăți (OMS) cât și de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Nici din punctul de vedere al comportamentului din timpul bolii nu stam mai bine: cei mai mulți români nu merg la medic. 46% dintre repondenți au spus ca nu au avut nevoie de consult medical.  

CE PĂRERE AU DESPRE COSTURILE ASOCIATE GRIPEI

Conform cercetării, cu toate că puțini români aleg prevenția prin vaccinare, jumătate dintre aceștia conștientizează totuși cât de mari sunt costurile asociate acestei afecțiuni și impactul asupra economiei. Opt din zece respondenți consideră că prevenirea gripei rezultă în primul rând în reducerea vizitelor la medic, iar o bună parte dintre ei iau în considerare și reducerea costurilor medicale legate de complicațiile gripei.

CEI MAI VULNERABILI ÎN FAȚA GRIPEI

În fiecare an, între 5% și 10% dintre adulți și între 20% și 30% dintre copii se îmbolnăvesc de gripă.[3]  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, se estimează că epidemiile anuale la nivel global vor avea drept rezultat între aproximativ trei și cinci milioane de cazuri de îmbolnăviri severe și circa 290.000 până la 650.000 de decese[4].

Numai în Europa, gripa sezonieră produce între 4 și 50 de milioane de cazuri simptomatice în fiecare an, iar 15.000 – 70.000 de cetățeni europeni mor în fiecare an de cauze asociate gripei[5].

Gripa sezonieră poate afecta grav toate categoriile de populație, dar cel mai mare risc de complicații apare în rândul femeilor gravide, al copiilor cu vârsta sub 59 de luni, al persoanelor în vârstă, al persoanelor care suferă de boli cronice și al persoanelor angajate în sistemul medical[6].

CUM SE RĂSPÂNDEȘTE GRIPA SEZONIERĂ

“Românii nu trebuie să uite că gripa este o infecție respiratorie acută cauzată de virusuri gripale și că poate afecta orice persoană, indiferent de vârstă. Se răspândește ușor de la o persoană la alta prin aer (prin tuse și strănut) sau prin mâini ori suprafețe contaminate cu virusuri gripale. Deși gripa este o boală contagioasă care poate avea rezultate grave, aceasta poate fi prevenită. Înțelegerea modului în care boala este contractată și cum se poate preveni această infectare este cheia reducerii numărului de îmbolnăviri, spitalizări și decese premature.”, a spus Dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie, Preşedinte al Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie.

"În plus, gripa este o boală subdiagnosticată. Diagnosticăm viroze, dar nu gripa. De ce? Pentru diagnosticul corect de gripă, avem nevoie de un exudat. Exudatul costa 150 ron, dar nu se lucrează uzual ci doar în anumite laboratoare. Avem rezultat în 72 de ore, dacă avem acces la laborator și sustinem plata exudatului.

Este nevoie de efortul tuturor pentru a reduce numărul mare de îmbolnăviri prin gripă și, mai ales, pierderile de vieți omenești. Fiecare om pe care îl pierdem, în acestă epocă în care avem acces la prevenție, nu reprezintă doar o statistică, reprezintă pierderea dureroasă a fiecaruia dintre noi.

Ce putem face? Primul pas este să înțelegem cât de serios este riscul de îmbolnăvire, să înțelegem ce însemană complicațiile pe termen mediu sau lung când vorbim despre gripa. Gripa nu este doar o boală banală. Se poate întinde rapid și poate afecta inclusiv persoane tinere, sănătoase, aparent puternice. Boala poate fi prevenită. Din costul unui exudat se pot vaccina 4 persoane.

Informarea corectă despre boală ne va ajuta să luăm o decizie care să ne protejeze pe noi și pe cei din jurul nostru.", a mai spus Dr. Valeria Herdea.

În pofida duratei relativ scurte a bolii, anual  povara economică și cea pusă asupra sistemului de sănătate publică este substanțială. Se estimează că în Europa costurile (directe și indirecte) asociate gripei  se situează între șase și 14 miliarde de euro anual[7], dacă se iau în calcul costurile asociate spitalizării și a banilor pierduți în zilele în care oamenii nu au ajuns la muncă din cauza  gripei sau pe motiv că au îngrijit o persoană bolnavă de gripă.  

 

Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică globală al cărei obiectiv este acela de a stabili noi standarde în domeniul sănătății. Prezenți la nivel mondial pentru a oferi acces la medicina de înaltă calitate celor 7 miliarde de oameni, inovăm pentru a răspunde unor nevoi nesatisfăcute; facem din încredere și servicii excelente un obicei; facem ceea ce este corect, nu ceea ce este ușor; și avem impact asupra viitorului printr-un spirit puternic de leadership global. Oferim un portofoliu în creștere de peste 7.500 de produse comercializate în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind peste 40% dintre persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Ne comercializăm produsele în peste 165 de țări și teritorii. Suntem unul din cei mai mari producători mondiali de substanțe farmaceutice active. Fiecare membru al forței de muncă de aproximativ 35.000 de persoane este dedicat creării unei sănătăți mai bune pentru o lume mai bună, pentru fiecare persoană în parte. Mai multe informații puteți găsi pe Mylan.com și www.mylan.ro. Periodic publicăm informații care pot fi importante pentru investitori pe website-ul nostru investor.mylan.com[1] Studiul a fost realizat online, prin metoda CAWI. Perioada de colectare a datelor a fost 11 – 17 octombrie 2017. Eșantionul este compus din 1.539 respondenti și reproduce din punct de vedere al principalelor caracteristici structura socio-demografică a populaţiei utilizatorilor de Internet din România, aşa cum decurge din cercetarea Gallup „Piaţa serviciilor de acces la Internet”, (Gallup, aprilie 2010) realizată la cererea ANCOM (Autoritatea pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). Prin urmare, rezultatele acestui sondaj pot fi extrapolate, cu o minimă marjă de eroare, populaţiei utilizatorilor de Internet din România, cu vârsta peste 18 ani, din mediul urban.

[2] Conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) în cel mai recent raport disponibil, din 20 mai 2018; https://cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa/945-informare-infectii-respiratorii-14-05-2018-20-05-2018-s20/file, pagina 2

[3] http://www.who.int/biologicals/vaccines/influenza/en/. Accesat în august 2018

[4] http://www.who.int/en/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal)

[5] https://ecdc.europa.eu/en/seasonal-influenza/facts/key-messages. Accesat în august 2018

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4141103/Ultima actualizare  30.10.2019