Descoperă Viatris

Mylan face parte acum din Viatris, o companie farmaceutică globală, al cărei angajament este să sprijine oamenii în a trăi mai sănătos în fiecare etapă a vieții lor.

Deși acest site Mylan rămâne activ deocamdată, vă încurajăm să vizitați site-ul Viatris pentru a afla mai multe despre angajamentul nostru de a crește accesul la medicamente de calitate pentru pacienți acolo unde au nevoie, atunci când au nevoie.

RO
 
RO

Mylan în lume

Închidere

Selectaţi unul dintre site-urile noastre web din lista de mai jos.

 1. Africa

  1. Africa de Sud
   1. English
 2. America

  1. Brazilia
   1. Português brasileiro
  2. Canada
   1. English
   2. Français
  3. Statele Unite ale Americii
   1. English
 3. Asia

  1. India
   1. English
  2. Japonia
   1. 日本語
 4. Europa

  1. Austria
   1. Deutsch
  2. Belgia
   1. Français
   2. Nederlands
  3. Bulgaria
   1. България
  4. Danemarca
   1. Dansk
  5. Elveţia
   1. Deutsch
   2. English
  6. Finlanda
   1. Suomi
  7. Franţa
   1. Français
  8. Germania
   1. Deutsch
  9. Grecia
   1. Ελληνικά
  10. Irlanda
   1. English
  11. Italia
   1. Italiano
  12. Marea Britanie
   1. English
  13. Norvegia
   1. Norsk
  14. Olanda
   1. Nederlands
  15. Polonia
   1. Polski
  16. Portugalia
   1. Português
  17. Republica Cehă
   1. Čeština
  18. România
   1. Romanian
  19. Serbia
   1. Serbian Latin
  20. Slovacia
   1. Slovenský
  21. Slovenia
   1. Slovenian
  22. Spania
   1. Español
  23. Suedia
   1. Svensk
  24. Ungaria
   1. Magyar
 5. Pacific

  1. Australia
   1. English
  2. Noua Zeelandă
   1. English

De asemenea, compania Mylan este mândră că desfăşoară activităţi în aceste locaţii.

 1. Maroc
 2. Taiwan
 1. Singapore
Mar 27, 2018

Compania Mylan lansează în România medicamente generice pentru tratarea HIV, care vor crește accesul pacienților la tratament și vor aduce economii la bugetul național de sănătate, într-o piață evaluată la 75 milioane euro

 • În prima parte a anului, Mylan va oferi pacienților și specialiștilor trei molecule generice pentru tratamentul HIV în România.
 • Alternativele propuse de Mylan aduc economii substanțiale, comparativ cu prețul medicamentelor originale, pentru cei 14.600 de pacienți HIV pozitivi înregistrați la nivel național[1] și într-o piață evaluată la 75 milioane euro[2].
 • Compania continuă demersurile pentru o mai bună informare și diagnosticare precoce a infecţiei cu HIV prin proiecte dedicate comunității, derulate împreună cu UNOPA.BUCUREȘTI – 27 martie 2018 – Compania farmaceutică Mylan N/V (NASDAQ: MYL), prezentă în România din anul 2015 în urma preluării portofoliului companiei Abbott EPD, anunță lansarea de molecule generice pentru tratamentul pacienţilor cu infecţie HIV.

Mylan introduce pe piaţa din România medicamentul Darunavir, în două doze - 400 mg și 600 mg, dar și combinaţia Emtricitabină/Tenofovir dispoproxil, oferind astfel pacienţilor HIV pozitivi alternative de tratament considerabil mai accesibile ca preț, în comparație cu variantele inovative existente deja pe piaţă. Alte molecule pentru tratamentul infecţiei HIV vor fi introduse pe parcursul anului 2018. O altă combinaţie, Tenofovir disoproxil, a fost lansată deja de către Mylan pe piața locală în cursul anului trecut.  

Potrivit datelor Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), referitor la introducerea medicamentului generic Darunavir în licitaţiile din spitale – dacă cel puțin un produs generic ar fi introdus în 2018 – ar crea economii la bugetul național de sănătate de cel puțin 24,2 millioane lei (5,2 milioane euro). Astfel, reducerea cheltuielilor ar crește accesul pacienților din România la tratamentul pacienţilor cu HIV, totodată generand economii ce ar putea fi utilizate de către autorităţi pentru a acoperi alte nevoi din sistemul de sănătate. 

„Încă din anul 2007, Mylan oferă acces la terapii antiretrovirale de calitate în peste 100 de țări. Astăzi, peste 40% din toți pacienții din lume care urmează un tratament pentru HIV/SIDA folosesc și depind de un produs antiretroviral al companiei Mylan”, a declarat Adrian Grecu, Country Manager Mylan România. „Pe piața românească se depun încă multe eforturi pentru a ține sub control afecțiunea HIV/SIDA și suntem mândri să lansăm produse ca Darunavir și Emtricitabină/Tenofovir, precum și alte molecule generice, pentru a îmbunătăți accesul pacienților la tratament și a realiza economii importante la bugetul sistemului de sănătate”, a adăugat Grecu.

Cheltuilelile pentru tratamentul HIV în Programul Național de Prevenire și Control al HIV/SIDA au urcat anul trecut la 286,7 milioane lei (circa 62 millioane euro[1]), în timp ce valoarea întregii piețe de medicamente pentru tratamentul HIV a fost de 342,4 milioane lei (circa 75 milioane euro), potrivit datelor Cegedim, de la finalul lunii decembrie 2017.

Lansarea acestor medicamente completează implicarea companiei pe plan local în lupta împotriva HIV – atât prin accesul la tratamente de calitate, cât și prin suport în depistarea precoce a HIV – aceasta din urmă fiind realizată prin lansarea, anul trecut, a autotestului pentru depistarea HIV, un instrument inovator, unic în piață. 

În aceeași direcție, Mylan, în parteneriat cu Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) și Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, a derulat în 2017 o campanie educațională pentru testarea HIV și depistarea virusului încă din faza incipientă. Compania va continua să susțină comunitatea pacienților HIV din România prin proiecte care sprijină informarea în jurul acestui subiect. 

În România, Mylan a evoluat într-o companie cu un portofoliu diversificat de produse pentru îngrijirea sănătății, unele dintre medicamentele produse fiind disponibile pacienților români de peste 20 de ani. Compania are în prezent 130 de angajați în România.

Angajamentul Mylan în tratamentul HIV/SIDA

De mai mult de un deceniu, Mylan este lider în furnizarea accesului la antiretrovirale (ARV-uri) de calitate, fiabile și accesibile în mai mult de 100 de țări din întreaga lume. Aceasta include introducerea în 2009 a primei combinații de tablete unice pe zi, cu administrare o dată pe zi, pentru țările în curs de dezvoltare, la numai trei ani după lansarea produsului original în Statele Unite. De atunci, Mylan a fost prima companie ce a comercializat aproape jumătate din produsele aprobate în cadrul programului PEPFAR al FDA. Mylan a fost, de asemenea, primul producător de medicamente generice care a dezvoltat o versiune stabilă la temperaturi ridicate a unui medicament critic pentru tratamentele de a doua linie și este principalul furnizor de ARV pediatric, inclusiv formulări dispersabile, potrivite administrării copiilor. Mylan este, de asemenea, susținător al comunității de pacienți prin sponsorizarea testării HIV/SIDA și cercetării clinice. Aflați mai multe despre activitatea Mylan în boli infecțioase aici. Urmăriți acest videoclip pentru a afla mai multe despre angajamentul Mylan față de persoanele care trăiesc cu HIV / SIDA.

Despre Mylan

Mylan este o companie farmaceutică internațională dedicată stabilirii de noi standarde în domeniul tratamentului medical. Pentru a putea oferi acces la tratamente de calitate ridicată pentru 7 miliarde de oameni inovăm constant pentru a satisface nevoile medicale; a stabili un standard de calitate și de excelență a serviciilor; a face ceea ce este corect, nu ceea ce este ușor; și pentru a influența viitorul comun prin leadership în domeniu la nivel internațional. Oferim un portofoliu de peste 7.500 de produse în întreaga lume, inclusiv terapii antiretrovirale de care depind mai mult de 40% din persoanele tratate pentru HIV/SIDA la nivel global. Portofoliul de produse este disponibil în mai mult de 165 de țări și teritorii. Suntem unul dintre cei mai mari producători internaționali de ingrediente farmaceutice active. Fiecare dintre cei 35.000 de angajați ai Mylan este dedicat construirii unui sistem de asistență medicală și a unei lumi mai bune, persoană cu persoană. Aflați mai multe despre companie la Mylan.com și Mylan.ro .

###Ultima actualizare  30.10.2019