Un singur standard de calitate

Un singur standard de calitate

Misiunea noastră este să oferim acces la medicamente de înaltă calitate pentru 7 miliarde de oameni. Dar accesul înseamnă mai mult decât să aduci medicamentele în rafturile farmaciilor.

Înseamnă să stimulezi şi să susţii politici. Politici care permit un acces mai bun. Politici menite să schimbe legile restrictive care limitează accesul. Şi politici care promovează un singur standard global de calitate pentru toate medicamentele.

De ce atâta pasiune când vorbim despre politici?
Deoarece credem în distrugerea barierelor la medicamentele sigure, eficiente şi la un preţ convenabil pentru oamenii din toată lumea care au nevoie de ele.

Politici pe care le susţinem

Promovarea unui singur standard de calitate
Legislaţia din SUA, inclusiv Legea inovării şi siguranţei a Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor şi amendamentele privind Taxa consumatorului de medicamente generice, extinde autoritatea Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor la nivel global şi asigură inspectarea cu regularitate şi standarde înalte de calitate ale tuturor unităţilor de producţie care asigură medicamente pe piaţa de produse farmaceutice din SUA.
Sporirea utilizării de medicamente generice
În SUA, utilizarea medicamentelor generice a însemnat o economie mai mare de 1200 de miliarde $ din 2003 până în 2012. În ţările în care utilizarea este scăzută, încercăm să educăm autorităţile în legătură cu rolul genericelor în asigurarea unei îngrijiri medicale mai economice şi a accesului la medicamente.
Stimularea accesului la biogenerice
Biogenericele sunt produse medicamentoase similare biofarmaceuticelor – medicamente scumpe pentru afecţiuni precum scleroza multiplă, artrita reumatoidă, diabetul sau cancerul. Promovăm proceduri eficiente de aprobare a biogenericelor care să stimuleze permutabilitatea, să maximizeze accesul pacienţilor la biofarmaceutice mai economice, de înaltă calitate şi să scadă costurile cu îngrijirea medicală.
Creşterea gradului de conştientizare privind anafilaxia
Alergiile alimentare sunt cea mai frecventă cauză a anafilaxiei, o reacţie alergică gravă care necesită tratament imediat cu adrenalină. Alergiile alimentare afectează aproximativ unul din 13 copii americani. Susţinem politica de extindere a accesului la auto-injectoare cu adrenalină la entităţi cum ar fi şcolile.
Combaterea HIV/SIDA
Aproximativ 34 de milioane de oameni din ţări în curs de dezvoltare sunt infectaţi cu HIV, virusul care provoacă SIDA. Douăzeci şi opt de milioane au nevoie de tratament. Mai puţin de un sfert din aceştia îl şi primesc. Susţinem finanţarea cercetării axate pe metodele dovedite de tratament şi prevenţie.
Ultima actualizare  14.12.2018